PAN ZIEMNIAK na stałe w naszej ofercie!
Do Polski ZIEMNIAK trafił po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem – do naszego MENU po trzech latach doczekał się własnej zakładki 🙂
Uniwersalny, prosty i wykwintny zarazem – a przede wszystkim bezapelacyjnie pyszny!
Oto nasze ZIEMNIACZANE wariacje!
1. Faszerowane połówki ziemniaków zapiekane w czterech sosach:
– Farsz – szynka dojrzewająca, duszony por, pieczony czosnek, parmezan, mozarella (danie w kamionce zapiekane w sosie serowym) – 98 zł/blacha
– Farsz – suszone pomidory, szpinak, parmezan (danie w kamionce zapiekane w sosie z pieczonych batatów z dodatkiem mascarpone) – 98 zł/blacha WEGE
– Farsz – szarpana wieprzowina a’la BBQ, czerwona cebula karmelizowana, cheddar (danie w kamionce zapiekane w sosie pomidorowym) – 98 zł/blacha
– Farsz – szarpana pierś z kaczki, camembert, żurawina (danie w kamionce zapiekane w sosie śmietanowo – rozmarynowym) – 110 zł/blacha
2. GRATIN – francuskie pyszności zapiekane z serem…
Zapiekane plasterki ziemniaków z różnymi dodatkami
– GRATIN wg przepisu Julii Child – zapiekane z boczkiem i cebulą z dodatkiem pieczonego czosnku – 88 zł/blacha
– GRATIN z duszonym porem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i ricottą – 88 zł/blacha WEGE
– GRATIN z piersią z kaczki, serem camembert i żurawiną – 88 zł/blacha
– GRATIN z szarpaną szynką wieprzową a’la BBQ, karmelizowaną cebulą – 88 zł/blacha
3. Połówki ziemniaków jako FINGER FOOD!
Faszerowane połówki ziemniaków – minimalna ilość zamówienia 20 połówek (do setu serwujemy 3 sosy: chrzanowy, miętowo – jogurtowy, koktajlowy)
– Farsz – szynka dojrzewająca, duszony por, pieczony czosnek, parmezan, mozarella – 6 zł/sztuka
– Farsz – suszone pomidory, szpinak, parmezan – 6 zł/sztuka
– Farsz – szarpana wieprzowina a’la BBQ, czerwona cebula karmelizowana, cheddar – 6 zł/sztuka
– Farsz – szarpana pierś z kaczki, camembert, żurawina – 6 zł/sztuka