PAN ZIEMNIAK

PAN ZIEMNIAK na stałe w naszej ofercie!

Do Polski ZIEMNIAK trafił po zwycięstwie Jana III Sobieskiego pod Wiedniem – do naszego MENU po trzech latach doczekał się własnej zakładki 🙂

Uniwersalny, prosty i wykwintny zarazem – a przede wszystkim bezapelacyjnie pyszny!

Oto nasze ZIEMNIACZANE wariacje!

1. Faszerowane połówki ziemniaków zapiekane w czterech sosach:

– Farsz – szynka dojrzewająca, duszony por, pieczony czosnek, parmezan, mozarella (danie w kamionce zapiekane w sosie serowym) – 98 zł/blacha

– Farsz – suszone pomidory, szpinak, parmezan (danie w kamionce zapiekane w sosie z pieczonych batatów z dodatkiem mascarpone) – 98 zł/blacha      WEGE

– Farsz – szarpana wieprzowina a’la BBQ, czerwona cebula karmelizowana, cheddar (danie w kamionce zapiekane w sosie pomidorowym) – 98 zł/blacha

– Farsz – szarpana pierś z kaczki, camembert, żurawina (danie w kamionce zapiekane w sosie śmietanowo – rozmarynowym) – 110 zł/blacha

2. GRATIN – francuskie pyszności zapiekane z serem… 

Zapiekane plasterki ziemniaków z różnymi dodatkami

– GRATIN wg przepisu Julii Child – zapiekane z boczkiem i  cebulą z dodatkiem pieczonego czosnku  – 88 zł/blacha

– GRATIN z duszonym porem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i ricottą – 88 zł/blacha WEGE

– GRATIN z piersią z kaczki, serem camembert i żurawiną – 88 zł/blacha  

– GRATIN  z szarpaną szynką wieprzową a’la BBQ, karmelizowaną cebulą – 88 zł/blacha

3. Połówki ziemniaków jako FINGER FOOD!

Faszerowane połówki ziemniaków – minimalna ilość zamówienia 20 połówek (do setu serwujemy 3 sosy: chrzanowy, miętowo – jogurtowy, koktajlowy)

– Farsz – szynka dojrzewająca, duszony por, pieczony czosnek, parmezan, mozarella – 6 zł/sztuka

– Farsz – suszone pomidory, szpinak, parmezan – 6 zł/sztuka

– Farsz – szarpana wieprzowina a’la BBQ, czerwona cebula karmelizowana, cheddar – 6 zł/sztuka

– Farsz – szarpana pierś z kaczki, camembert, żurawina – 6 zł/sztuka