Dania wegetariańskie
Menu:
1. Bataty zapiekane ze szpinakiem i serem feta, z nasionami granatu – 11,00zł/połówka
2. Gołąbki wegetariańskie z soczewicą, kaszą bulgur i warzywami – w kremowym pomidorowym sosie,
bagietka własnego wypieku – 80zł/6 gołąbków
3. Tarta z gruszką, z serem blue, camembert, gorgonzolą, z prażonymi orzechami włoskimi – 90,00zł/sztuka
- kruche ciasto, masa śmietanowo – jajeczna
4. Pizza VERDE BLU – 32,00zł/sztuka
- sos śmietanowy, szpinak blanszowany, mozzarella, lazur, grana padano
5. Pizza LEGGERO – 32,00zł/sztuka
- sos z pieczonych pomidorów, mascarpone, mozzarella, grillowana papryka, prażone płatki migdałów
6. Cannelloni Spinaci (blacha rodzinna 26 cm / 26 cm, 10 roladek) – 92,00zł/sztuka
- roladki z świeżego makaronu własnej roboty, nadziewane szpinakiem, ricottą, serem blue i pecorino, zapiekane z sosem pomidorowo – beszamelowym
7. Pierożki Ravioli
- nadzienie z pieczonego łososia, cukinii, szalotki oraz grana padano (500 g / 3 lub 4 porcje) – 88,00zł/blacha
- nadzienie z pieczonej dyni, sera ricotta i pecorino (500 g / 3 lub 4 porcje) – 86,00zł/sztuka
- Raviolo Con Uovo – nadzienie z ricotty, szpinaku, parmezanu oraz płynnego żółtka, masło szałwiowe – 32,00zł/porcja
8. Focaccia– włoski chlebek, z pomidorkami koktajlowymi, świeżym rozmarynem i oliwą (rodzinna blacha 26cm / 26cm) – 32zł
9. Krem z pieczonej papryki i pomidorów, z pieczywkiem zapiekanym z kozim serem (350 ml kremu oraz dwie kromki pieczywa)
10. Pietruszkowe gnocchi z borowikami (500 g / 3 lub 4 porcje) – 84,00zł
11. Ziemniaczane gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym, z mozzarellą, grana padano, mascarpone oraz z bazylią
(blacha rodzinna 26 cm / 26 cm) – 84,00zł/blacha
Zgłoś się do nas, przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę!
pracownia@pieprzilawenda.pl
791 191 450
530 166 231