Dla mnie tarty to jedne z najwdzięczniejszych dań. Mogą być słodkie i wytrawne. Podawane w wersji rodzinnej – na dużej blasze lub w formie mini-tart – na przyjęciach i imprezach. A co najważniejsze – smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. W ofercie „Pierzu i Lawendy” nie mogło ich zabraknąć!
Menu wytrawne - QUICHE :
1. Tarta z szynką dojrzewającą oraz prażonymi migdałami
(kruche ciasto, beszamel)
(cena: 90 zł – ∅ 32 cm)
2. Tarta z wędzonym łososiem, kaparami (opcjonalnie) pod plasterkami zarumienionej cukinii
(kruche ciasto,, beszamel)
(cena: 90 zł – ∅ 32 cm)
3. Tarta z gruszką, z serem blue, camembert, gorgonzolą, z prażonymi orzechami włoskimi
(kruche ciasto, beszamel)
(cena: 90 zł – ∅ 32 cm)
4. Tarta z szarpaną, pieczoną piersią z kaczki, serem brie oraz żurawiną
(kruche ciasto, beszamel)
(cena: 90 zł – ∅ 32 cm)
5. Tarta z kurczakiem, suszonymi pomidorami, serem cheddar oraz szpinakiem
(kruche ciasto, masa beszamelowa)
(cena: 90 zł – ∅ 32 cm)
6. Tarta z wiejską kiełbasą, pieczarkami, karmelizowaną cebulką, pod daszkiem z zarumienionych ziemniaków
(kruche ciasto, masa jajeczno-śmietanowa)
(cena: 90zł – ∅ 32 cm)
7. Galette dyniowa – tarta rustykalna
(kruche ciasto, mus z dyni, cukinia, papryka, pomidory, grana padano, mozarella )
(cena: 75zł – ∅ ok. 26 cm)
8. Galette kurkowa – tarta rustykalna
(kruche ciasto, kurki, fasolka szparagowa, boczek wędzony, ser kozi )