Taka tarta!

TAKA TARTA!

Dla mnie tarty to jedne z najwdzięczniejszych dań. Mogą być słodkie i wytrawne. Podawane w wersji rodzinnej –  na dużej blasze lub w formie mini-tart –  na przyjęciach i imprezach.  A co najważniejsze – smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
W ofercie „Pierzu i Lawendy” nie mogło ich zabraknąć!

Menu wytrawne - QUICHE :

1. Tarta ze szparagami, szynką dojrzewającą oraz prażonymi migdałami
(kruche ciasto, masa serowo – jajeczna)
(cena: 75 zł –   32 cm)
 
2. Tarta z wędzonym łososiem, kaparami (opcjonalnie) pod plasterkami zarumienionej cukinii 
(kruche ciasto,, masa serowo – jajeczna)
(cena: 75 zł –   32 cm)
 
3. Tarta z gruszką, z serem blue, camembert, gorgonzolą, z prażonymi orzechami włoskimi
(kruche ciasto, masa śmietanowo – jajeczna)
(cena: 75 zł –   32 cm)
 
4. Tarta z szarpaną, pieczoną piersią z kaczki, serem brie oraz żurawiną
(kruche ciasto, masa śmietanowa z nutką rozmarynu)
(cena: 70 zł –   32 cm)
 
5. Tarta z kurczakiem, suszonymi pomidorami, serem cheddar oraz szpinakiem
(kruche ciasto, masa beszamelowa)
(cena: 70 zł –   32 cm)
 
6. Tarta z wiejską kiełbasą, borowikami, karmelizowaną cebulką, pod daszkiem z zarumienionych ziemniaków 
(kruche ciasto, masa jajeczno-śmietanowa)
(cena: 70zł –   32 cm)
 

O SŁODKIE TARTY...

1.  Tarta z kremem cytrynowo – pomarańczowym i bezą
(cena: 65zł –   ∅ 32 cm)
 
2. Tarta z kremem budyniowym, serkiem mascarpone i sezonowymi owocami
(cena: 70 zł –   ∅ 32 cm)
 
3. Tarta oreo z masą sernikową i musem malinowym
(cena: 75 zł –   ∅ 32 cm)
 
4. Bardzo czekoladowa tarta brownie z malinami!
 (cena: 75 zł –   ∅ 32 cm)
 
5. Tarta „Prawie Szarlotka”, z cynamonem i lodami waniliowymi  
 (cena: 70 zł –   ∅ 32 cm)