Dania wegetariańskie
Menu:
1. Bataty zapiekane ze szpinakiem i serem feta, z nasionami granatu – 8,50zł/połówka
2. Gołąbki wegetariańskie z soczewicą, kaszą bulgur i warzywami – w kremowym pomidorowym sosie,
bagietka własnego wypieku – 89zł/6 gołąbków
3. Tarta z gruszką, z serem blue, camembert, gorgonzolą, z prażonymi orzechami włoskimi – 97,00zł/sztuka
- kruche ciasto, masa śmietanowo – jajeczna
4. Cannelloni Spinaci (blacha rodzinna 26 cm / 26 cm, 10 roladek) – 98,00zł/sztuka
- roladki z świeżego makaronu własnej roboty, nadziewane szpinakiem, ricottą, serem blue i pecorino, zapiekane z sosem pomidorowo – beszamelowym
5. Pierożki Ravioli
- nadzienie z pieczonego łososia, cukinii, szalotki oraz grana padano (blacha rodzinna) – 92,00zł/blacha
- nadzienie z pieczonej dyni, sera ricotta i pecorino (blacha rodzinna) – 92,00zł/blacha
- Raviolo Con Uovo – nadzienie z ricotty, szpinaku, parmezanu oraz płynnego żółtka, masło szałwiowe – 32,00zł/porcja
6. Focaccia– włoski chlebek, z pomidorkami koktajlowymi, świeżym rozmarynem i oliwą (rodzinna blacha 26cm / 26cm) – 32zł
7. Krem z pieczonej papryki i pomidorów, z pieczywkiem zapiekanym z kozim serem (300 ml kremu oraz dwie kromki pieczywa) – 20zł
8. Pietruszkowe gnocchi z borowikami (blacha rodzinna) – 94,00zł/blacha
9. Ziemniaczane gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym, z mozzarellą, grana padano, mascarpone oraz z bazylią (blacha rodzinna) – 94,00zł/blacha
10. INVOLTINI – grillowane roladki z bakłażana, na duszonych pomidorach ricotta z nutą skórki z cytryny, ser asiago, świeży tymianek, drobno starta skórka z domowej bagietki – 94,00zł/blacha
Zgłoś się do nas, przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę!
pracownia@pieprzilawenda.pl
791 191 450
530 166 231